Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

FOTO: EXPLÓZIA V MADRIDE: Hlásia dvoch mŕtvych

Snímka z miesta udalosti. Foto: TASR/AP

Výbuch v centre mesta nastal okolo 15.00 h SEČ.

Madrid 20. januára (TASR) - Centrom španielskeho hlavného mesta Madrid otriasla v stredu silná explózia. Výbuch zničil niekoľko horných poschodí budovy a vyžiadal si najmenej dve obete na životoch a niekoľko zranených osôb. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na starostu hlavného mesta Josého Luisa Martíneza-Almeidu.

Policajti a hasiči zasahujú po silnom výbuchu v centre Madridu v stredu 20. januára 2021. Výbuch zničil niekoľko horných poschodí budovy a vyžiadal si najmenej dve obete na životoch a niekoľko zranených osôb. Výbuch v centre mesta nastal okolo 15.00 h SEČ. Podľa starostu hlavného mesta Josého Luisa Martíneza-Almeidu išlo pravdepodobne o výbuch plynu.
Foto: TASR/AP


Výbuch v centre mesta nastal okolo 15.00 h SEČ. Podľa Martíneza-Almeidu išlo pravdepodobne o výbuch plynu.

"Deväť hasičských jednotiek a 11 sanitiek odišlo po výbuchu v budove na ulicu Toledo," napísali na Twitteri miestne záchranné zložky.

Verejnoprávna stanica TVE informovala, že explózia sa odohrala v budove neďaleko ošetrovateľského domu a školy. Budova školy bola podľa médiá v čase výbuchu prázdna. Ľudí z ošetrovateľského domu evakuovali.