Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Expremiér Berlusconi sa prekvapivo dostavil na súdny proces v Miláne

Silvo Berlusconi Foto: TASR/AP Photo / Roberto Monaldo

Čelí v ňom obvineniam, že platil za sex neplnoletej prostitútke. Proces na súde v Miláne trvá s prestávkami už vyše roka.

Miláno 20. apríla (TASR) - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi sa dnes prekvapivo dostavil na pojednávanie v súdnom procese, v ktorom čelí obvineniam, že platil za sex neplnoletej prostitútke.

Proces na súde v Miláne trvá s prestávkami už vyše roka. Týka sa podozrení, že Berlusconi v roku 2010 zaplatil za sex so 17-ročnou Maročankou Karimou Mahrúgovou, tanečníčkou v nočnom klube, kde vystupovala pod menom Ruby.

Je tiež obvinený z toho, že v snahe predísť škandálu zneužil svoje právomoci. V roku 2010 sa totiž snažil prinútiť milánsku políciou, aby prepustila Ruby, zadržanú pre podozrenie z krádeže.

Berlusconi všetky obvinenia popiera ako politicky motivované a rovnako ako pri iných procesoch chodia na pojednávania spravidla len jeho právnici.
Bez popisuMaročanka Karima El-Mahroug alias Ruby.
Foto: TASR/AP

Podľa vlastných slov dnes prišiel, aby mohol vidieť "šou, obrovskú očierňovaciu operáciu médií". Talianska justícia podľa neho len mrhá peniaze poplatníkov na "zbytočný proces".

V prestávke počas pojednávania vysvetľoval novinárom podozrivé prevody peňazí na účty žien zapletených v prípade. Vysvetľoval, že podporuje "tieto dievčatá", lebo vyšetrovanie zruinovalo ich životy a poškodilo dobrú povesť. A to všetko len preto, že raz prijali jeho pozvanie na večeru.

V ďalších procesoch sa 75-ročný politik zodpovedá z obvinení z podplácania, korupcie či prezradenia dôverných informácií.