Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Facebook spúšťa vlastnú spravodajskú službu na podporu žurnalizmu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Šéf a zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg oznámil tento plán v apríli, tvrdiac, že tým chce podporiť spravodajské platformy zápasiace s problémami.

New York 26. októbra (TASR) - Sociálna sieť Facebook spustila na svojej platforme novú spravodajskú službu s názvom Facebook News. Informovala o tom v sobotu stanica Sky News, podľa ktorej ide o ďalší pokus tohto mediálneho gigantu zameraný na podporu žurnalistiky.

Predmetná sekcia sa bude objavovať popri štandardnom zdroji správ v špeciálnom "spravodajskom okienku" venovanom výlučne novinárskym príspevkom.

Po tom, ako novú službu interne otestovali zamestnanci Facebooku, sa Facebook News v sobotu objaví "podskupine ľudí v Spojených štátoch", pričom v priebehu budúceho roka sa stane dostupnejšou širšiemu spektru používateľov tejto siete.

Šéf a zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg oznámil tento plán v apríli, tvrdiac, že tým chce podporiť spravodajské platformy zápasiace s problémami.

Projekt však medzitým získal i nálepku kontroverznosti, keďže jedným z vybraných prispievateľov bude krajne pravicová webstránka Breitbart.

Facebook News bude v prvej vlne testovania prinášať pôvodné reportáže z miestnych médií vo veľkých metropolitných oblastiach USA vrátane New Yorku, Los Angeles a Bostonu.

Sociálna sieť si v rozpore so svojou skoršou praxou najala novinárov a editorov, ktorí budú pre Facebook News dohliadať na organizáciu a výber správ.