Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

FBI prehľadáva Bidenov dom na pláži v Delaware

Americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Počas podobných prehliadok v Bidenovom dome vo Wilmingtone (Delaware) a jeho bývalých kanceláriách vo Washingtone našli menšie množstvo dokumentov, ktoré podliehali utajeniu.

Washington 1. februára (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal v stredu prehľadávať dom amerického prezidenta Joea Bidena na pláži v štáte Delaware. Oznámil to Bidenov právnik Bob Bauer. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Razia v dome v oblasti Rehoboth Beach sa podľa Bauera uskutočnila "s plnou podporou prezidenta a za jeho spolupráce". Počas podobných prehliadok v Bidenovom dome vo Wilmingtone (Delaware) a jeho bývalých kanceláriách vo Washingtone našli menšie množstvo dokumentov, ktoré podliehali utajeniu.

Úplná prehliadka domu vo Wilmingtone trvala 20. januára celkovo 13 hodín a agenti FBI pri nej zadržali aj prezidentove ručne písané písomnosti, píše AP.

Prezident ministerstvu spravodlivosti takéto prehliadky povolil v rámci vyšetrovania nálezu citlivých dokumentov v kancelárii istého washingtonského inštitútu, kde Biden predtým pôsobil. Tieto dokumenty boli nájdené ešte vlani v novembri.