Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

FBI vydal pre vyhrážky varovanie pre synagógy v New Jersey

Na snímke príslušníci polície hliadkujú pred synagógou v Hobokene v americkom štáte New Jersey 3. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Starosta Jersey City oznámil, že príslušníci polície budú rozmiestnení v priestoroch siedmich synagóg v meste a posilnené budú aj policajné hliadky v oblastiach, kde žije židovská komunita.

Newark 4. novembra (TASR) - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vo štvrtok vydal varovanie pre synagógy v štáte New Jersey po tom, ako dostal vierohodné informácie o rozsiahlych vyhrážkach voči nim. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Kancelária FBI v meste Newark synagógy prostredníctvom vyhlásenia vyzvala, aby prijali bezpečnostné opatrenia s cieľom chrániť členov židovskej komunity aj zariadenia.

Príslušníci úradu (FBI) hrozbu zachytili na internete. Nebola však namierená voči žiadnej konkrétnej synagóge, píše AP s odvolaním sa na predstaviteľa orgánov činných v trestnom konaní.

Starosta Jersey City Steven Fulop oznámil, že príslušníci polície budú rozmiestnení v priestoroch siedmich synagóg v meste a posilnené budú aj policajné hliadky v oblastiach, kde žije židovská komunita.

Dvaja páchatelia v roku 2019 v tomto meste zaútočili na židovský kóšer obchod a tento útok označili za nenávistný zločin namierený proti Židom, pripomína AP. O život prišlo šesť ľudí vrátane páchateľov.