Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Filipíny hlásia po explózii amoniaku jedného mŕtveho

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Starosta mesta Novatas Toby Tiangco, ktorého rodina mraziarne vlastní, sa za nehodu ospravedlnil a nariadil počas vyšetrovania zatvorenie prevádzky.

Manila 3. februára (TASR) – Jeden človek zahynul po stredajšom úniku amoniaku v mraziarenskej spoločnosti v meste Navotas v blízkosti filipínskej metropoly Manila. Do nemocnice previezli 60 obyvateľov mesta Navotas, uviedla agentúra DPA.

Únik amoniaku sa stal osudným pre 47-ročného zamestnanca mraziarenskej spoločnosti, kde explodovala nádrž s amoniakom, uviedli mestské úrady.

Postihnutí obyvatelia mali ťažkosti s dýchaním, niektorí z nich stratili vedomie. Medzi hospitalizovanými bolo aj šesť maloletých.

Únik dostali pod kontrolu okamžite, zápach amoniaku však bolo cítiť ešte tri hodiny a donútil tak desiatky obyvateľov k opusteniu svojich domovov.

Starosta mesta Novatas Toby Tiangco, ktorého rodina mraziarne vlastní, sa za nehodu ospravedlnil a nariadil počas vyšetrovania zatvorenie prevádzky.

"Keďže vlastníkom spoločnosti je moja matka, osobne vás žiadam o odpustenie. Aj keď som s majiteľmi v príbuzenskom vzťahu, uisťujem vás, že sa budú zodpovedať zo svojich činov," povedal starosta v rozhovore pre rozhlasovú stanicu v Manile. Tiango ubezpečil verejnosť, že spoločnosť preplatí zdravotnú starostlivosť všetkým postihnutým občanom.