Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Filipíny sa po dvoch rokoch otvoria pre zaočkovaných turistov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odvetvie cestovného ruchu sa bude môcť zotaviť a bude môcť výrazne prispieť k obnove a ekonomickému rastu krajiny, dodal hovorca tamojšej vlády.

Manila 28. januára (TASR) - Filipíny od budúceho mesiaca ukončia dva roky trvajúci zákaz cestovania do krajiny a otvoria svoje hranice pre zaočkovaných turistov zo 157 krajín vrátane všetkých európskych štátov. Uviedol to v piatok hovorca tamojšej vlády, informovala agentúra DPA.

"Od 10. februára umožníme plne zaočkovaným cudzím štátnym príslušníkom vstup na územie Filipín na účely obchodných a turistických ciest," povedal Karlo Nograles a spresnil, že turisti musia po prílete predložiť negatívne PCR testy urobené 48 hodín pred odletom a mať digitálny covidpas.

"Odvetvie cestovného ruchu sa bude môcť zotaviť a bude môcť výrazne prispieť k obnove a ekonomickému rastu krajiny," dodal Nograles.

Filipíny sú pre zahraničných turistov uzavreté od marca 2020. Vláda tento krok podnikla v snahe obmedziť šírenie koronavírusu. Manila pôvodne plánovala povoliť vstup turistom z určitých krajín už vlani v decembri, rozhodnutie však odložila pre šírenie infekčnejšieho variantu omikron.

Počet prípadov COVID-19 na Filipínach po vianočných sviatkoch dosiahol rekordné hodnoty, avšak tamojší zdravotnícki experti uviedli, že počty nakazených už klesajú.