Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Útok v hotelovom komplexe si vyžiadal najmenej 34 mŕtvych

Zábery od filipínskej polície z hotelovej televízie v Manile ukazujú muža,ktorý zaútočil na Resorts World Manila complex. Foto: TASR AP

Dráma sa stala v v meste Pasay pri filipínskej metropole Manila. Väčšina z obetí sa zrejme udusila dymom po tom, čo muž podpálil hracie stoly.

Manila 2. júna (TASR) - Najmenej 34 mŕtvych si vyžiadal dnešný útok ozbrojenca v luxusnom hotelovom komplexe s kasínom v meste Pasay pri filipínskej metropole Manila. Väčšina z obetí sa zrejme udusila dymom po tom, čo muž podpálil hracie stoly. Podľa polície sa neskôr sám zapálil a zraneniam podľahol, jeho telo našli v hotelovej izbe. Pri útoku utrpelo zranenia vyše 50 ľudí, informovala spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne médiá.


Muž vyzbrojený útočnou puškou M4 vtrhol do komplexu po polnoci miestneho času. Podľa polície však nešlo o teroristický útok, motívom činu mohla byť lúpež.

"Podozrivý vyzeral ako cudzinec. Zatiaľ to nemôžeme spájať s terorizmom. Sú situácie, keď sa cudzinci, ktorí prídu v hazardných hrách o veľké peniaze, zbláznia. Toto by mohol byť jeden z možných motívov," vysvetlil šéf filipínskej polície Ronald Dela Rosa, ktorého citovala agentúra DPA.
Zranený muž pije vodu po explózii v hotelovom komplexe s kasínom Resorts World Manila v skorých ranných hodinách 2. júna 2017 v Manile.
Foto: TASR AP

Podľa jeho slov ozbrojenec najprv podpálil benzínom hracie stoly a potom strieľal na LED obrazovky i na vchod do skladu, v ktorom sú žetóny. Nimi, v hodnote zhruba 20.000 dolárov, si potom naplnil batoh a utiekol.
Armádne vozidlá pred hotelovým komplexom s kasínom Resorts World Manila v skorých ranných hodinách 2. júna 2017 v Manile. Filipínska polícia a špeciálne jednotky zasahujú v hotelovom komplexe s kasínom v meste Pasay pri metropole Manila, odkiaľ boli v piatok nadránom miestneho času hlásené výbuchy a streľba. V hotelovom komplexe Resorts World Manila údajne po streľbe vypukol požiar. Server rappler.com informoval o viacerých zranených.
Foto: FOTO TASR/AP

Organizácia SITE, monitorujúca aktivity džihádistov na internete, následne informovala, že k útoku sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS). Polícia to však označila za propagandu.