Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Michalovce nastupujú do novej sezóny s novým trénerom

Na snímke zľava nový tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec a jeho asistent Marek Ondrík pred štartom letnej prípravy na novú sezónu futbalovej Fortuna ligy 14. júna 2021 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Michalovčania obsadili v sezóne Fortuna ligy 2020/2021 desiate miesto, o dva body pred Senicou, ktorá musela absolvovať baráž a o osem pred Nitrou, ktorá vypadla.

Michalovce 14. júna (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali prípravu na sezónu 2021/2022 už pod vedením Miroslava Nemca. Jednou z priorít nového trénera bude vyhnúť sa kríze v úvode sezóny, ktorá Zemplínčanov sprevádzala prakticky v každej z doterajších fortunaligových sezón.

"Veľa bude záležať od kádra, ktorý chceme vyformovať v blízkej dobe," povedal Miroslav Nemec pre TASR. Michalovčania obsadili v sezóne 2020/2021 desiate miesto, o dva body pred Senicou, ktorá musela absolvovať baráž a o osem pred Nitrou, ktorá vypadla. Do boja o záchranu boli pomerne dlho "namočení" aj Zemplínčania, napokon však záver sezóny zvládli a už sa pripravujú na siedmu sezónu vo Fortuna lige. Do nej chcú vstúpiť lepšie ako do predošlých, výstrahou je najmä štart do uplynulého ročníka. V úvodných troch zápasoch nestrelili ani gól, zaznamenali v nich tri prehry a skóre 0:10. Potom síce zdolali Zlaté Moravce-Vráble 1:0, no výraznejšie zlepšenie výsledkov nastalo až po 7. kole, po ktorom mali Zemplínčania iba 4 body z 21 možných. "Bola to jedna z tém, o ktorých sme sa rozprávali s vedením klubu. Nikto v klube nechce, aby sa opakoval takýto začiatok," poznamenal Nemec.

V jeho kádri bude opäť líder Michalovčanov Igor Žofčák, v tíme zostal aj vlani 5-gólový strelec Matej Trusa. Súpiska Zemplínčanov sa bude formovať v najbližších dňoch. "Presnejšiu predstavu o kádri by sme mali mať počas tohto týždňa. Mám však avízo od vedenia klubu, že by malo zostať gro mužstva zo sezóny 2020/2021. Otázniky sú nad niektorými legionármi, ale aj ich situáciu zrejme čoskoro vyriešime."

Na snímke zľava nový tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec pred štartom letnej prípravy na novú sezónu futbalovej Fortuna ligy 14. júna 2021 v Michalovciach.
Foto: TASR - Roman Hanc


Nemec, ktorý je po Františkovi Šturmovi, Stanislavovi Grigovi, Antonovi Šoltisovi a Jozefovi Majorošovi piaty kormidelník Michaloviec v najvyššej súťaži, vie, že jeho práca sa bude hodnotiť v prvom rade od výsledkov. "Najdôležitejšie sú body do tabuľky. Mám však určitú predstavu o našej hre, ale tá bude závislá od typológie hráčov a ich výkonov. Dôležitý bude pre nás každý nasledujúci zápas, preto sa čoskoro zameriame na duel 1. kola," priznal Nemec. Michalovskí futbalisti absolvujú 6-týždňovú prípravu v domácich podmienkach. Spestrí ju 8 prípravných zápasov s generálkou proti Bardejovu. Následne čaká na zverencov Miroslava Nemca štart Fortuna ligy, v ktorom nastúpia v nedeľu 25. júna doma proti 2. tímu uplynulej sezóny DAC Dunajská Streda.



Program prípravných zápasov MFK Zemplín Michalovce:



Sobota, 19. júna: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Michalovce /17.00/

Streda, 23. júna: Michalovce – FK Humenné /17.00/

Sobota, 26. júna: Michalovce – FC Košice /?/

Streda, 30. júna:
Mezőkövesd Zsóry SE (Maď.) – Michalovce /?/

Sobota, 3. júla: FK Železiarne Podbrezová – Michalovce /13.00, v Širokom/

Streda, 7. júla: Michalovce – Slavoj Trebišov /?/

Sobota, 10. júla: Michalovce – MFK Dukla Banská Bystrica /?/

Sobota, 17. júla: Michalovce – Partizán Bardejov /?/