Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Florida zaznamenala najvyšší nárast nakazených spomedzi štátov USA

Vojak stojí pri vstupe do testovacieho strediska, zatiaľčo ľudia s ochrannými rúškami stoja v rade na testovanie na ochorenie COVID-19 v meste Fort Lauderdale na Floride 18. apríla 2020, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Florida pritom len za ostatný týždeň potvrdila 514 úmrtí.

Miami 12. júla (TASR) - Americký štát Florida zaznamenal za posledných 24 hodín rekordných 15.299 nových prípadov nákazy koronavírusom. Ide o vôbec najvyšší denný prírastok zaznamenaný v ktoromkoľvek zo štátov USA, informovala agentúra AP.

Okrem nakazených pribudlo na Floride aj 45 nových súvisiacich úmrtí, uviedol štátny zdravotnícky úrad. Celkovo tak v tomto americkom štáte zaevidovali už 269.811 prípadov nákazy. Florida pritom len za ostatný týždeň potvrdila 514 úmrtí.

Predošlý rekord v prírastku nakazených za jeden deň držala spomedzi amerických štátov Kalifornia s 11.694 nakazenými, ktorých tam zaznamenali pred štyrmi dňami. Predtým v tomto smere viedol štát New York s 11.571 nakazenými, ktorých odtiaľ hlásili 15. apríla.

Florida uvoľnila v máji a júni časť opatrení a oživila svoje hospodárstvo. Odvtedy sa tam zvýšil tiež počet vykonávaných testov na koronavírus, ešte dramatickejšie však narástol aj počet nových prípadov. Pred mesiacom bolo denne pozitívnych v priemere okolo päť percent testov, zatiaľ čo za posledný týždeň to bolo vyše 19 percent.