Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

FOTO: Alžbeta II. oslavuje narodeniny,pozrite si slávnostnú prehliadku

Členovia kráľovskej rodiny zľava vojvodkyňa z Cornwallu Camilla, jej manžel princ Charles, princezná Eugenia, kráľovná Alžbeta II., v pozadí Timothy Laurence, princezná Beatrice, princ Philip, vojvodkyňa z Cambridgea Kate, princezná Charlotte, princ George a princ William sledujú leteckú šou z balkóna Buckinghamského paláca po tradičnej vojenskej prehliadke na počesť 91. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne 17. júna 2017. Foto: TASR/AP

Deväťdesiatjedenročnú panovníčku zdravili v centre slávnostne vyzdobeného Londýna stovky gratulantov.


Londýn 17. júna (TASR) - Britská kráľovná Alžbeta II. a členovia kráľovskej rodiny sa zúčastnili dnes každoročnej vojenskej prehliadky na počesť jej narodenín.
Akrobatická skupina Kráľovského letectva Red Arrows letí nad Buckinghamským palácom po tradičnej vojenskej prehliadke na počesť 91. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne 17. júna 2017.
Foto: TASR/AP

Deväťdesiatjedenročnú panovníčku zdravili v centre slávnostne vyzdobeného Londýna stovky gratulantov. V sprievode sa viezla v otvorenom koči spolu s manželom princom Philipom, zatiaľ čo princovia William a Charles išli na koňoch. V koči s princom Harrym si užívali slnečné lúče Williamova manželka Kate a Charlesova manželka Camilla.
Kate, vojvodkyňa z Cambridgea, princezná Charlotte, princ George a princ William sledujú leteckú šou z balkóna Buckinghamského paláca po tradičnej vojenskej prehliadke na počesť 91. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne 17. júna 2017.
Foto: TASR/AP

Hoci sa Alžbeta II. narodila 21. apríla, Briti už tradične oslavujú jej narodeniny v júni, keď je počasie príjemnejšie.
Členovia čestnej stráže počas tradičnej vojenskej prehliadky na počesť 91. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne 17. júna 2017.
Foto: TASR/AP

Dnešný deň sa však pre ňu začal v pochmúrnejšom tóne, keď si minútou ticha uctila obete stredajšieho ničivého požiaru v londýnskej výškovej budove, kde zahynuli desiatky ľudí.