Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Francúzska ministerka žiada ľudí, aby vo verejnej doprave nosili rúška

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Francúzsko v pondelok hlásilo, že za posledných 24 hodín zaznamenalo 17.601 nových prípadov nákazy koronavírusom.

Paríž 27. júna (TASR) - Francúzi by mali opäť začať nosiť rúška na preplnených miestach, a to najmä v prostriedkoch verejnej dopravy. Požiadala ich o to v pondelok francúzska ministerka zdravotníctva Brigitte Bourguignonová. Vyjadrila sa tak v čase, keď Francúzsko sužuje nová vlna covidovej nákazy spôsobená šíriacimi sa variantmi a subvariantmi koronavírusu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Nehovorím, že by to malo byť povinné, ale žiadam Francúzov, aby si nasadili rúško v prostriedkoch verejnej dopravy," povedala ministerka, pričom toto opatrenie označila za "občiansku povinnosť".

"Nejde len o odporúčanie, žiadam vás o to," povedala Bourguignonová s tým, že rúška by mali Francúzi opäť nosiť aj v iných uzavretých priestoroch, ako napríklad na pracoviskách či v obchodoch.

Francúzsko v pondelok hlásilo, že za posledných 24 hodín zaznamenalo 17.601 nových prípadov nákazy koronavírusom. To je najvyšší prírastok od 18. apríla, pripomína Reuters. Za posledný deň v tejto krajine pribudlo aj 48 úmrtí súvisiacich s covidom.

Šéf francúzskej vakcinačnej kampane Alain Fischer pred necelým týždňom informoval, že Francúzsko sa nachádza uprostred novej vlny nákazy, podobne ako aj viaceré ďalšie európskej krajiny. Osobne sa zasadil za opätovné zavedenie povinného nosenia rúšok v prostriedkoch verejnej dopravy.