Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzsko zadržalo štyri osoby podozrivé z väzieb na parížske útoky

Demonštrácia vo Francúzsku na vyjadrenie solidarity voči útoku, ktorý sa stal 7. januára v redakcii francúzskeho satirického magazínu Charlie Hebdo Foto: TASR/AP

Dva bezpečnostné zdroje, ktoré chceli zostať v anonymite, uviedli, že jeden zo zadržaných mužov bol napojený na Amedyho Coulibalyho.

Paríž 9. marca (TASR) - Štyria ľudia vrátane policajtky skončili vo väzbe vzhľadom na podozrenie z prepojenia na tragické útoky, ktoré sa odohrali začiatkom januára v Paríži. Informáciu priniesla dnes agentúra AP s odvolaním sa na francúzsku políciu a bezpečnostné zdroje.

Dva bezpečnostné zdroje, ktoré chceli zostať v anonymite, uviedli, že jeden zo zadržaných mužov bol napojený na Amedyho Coulibalyho, ozbrojenca, ktorý 8. januára zabil na ulici policajtku a o deň neskôr po rukojemníckej dráme v parížskom obchode s kóšer potravinami aj štyroch ďalších ľudí. Útočníka napokon zastrelili bezpečnostné zložky.



Vo väzbe skončila aj priateľka podozrivého, ktorá pracuje ako policajtka. Úrady však neposkytli bližšie informácie o ďalších dvoch zadržaných osobách.

S januárovými útokmi v Paríži nebol doteraz spájaný nik okrem troch mŕtvych islamských radikálov, ktorí vraždili v redakcii ľavicového týždenníka Charlie Hebdo a následne aj na trhu s kóšer potravinami.

Januárové útoky v Paríži si vyžiadali 20 obetí vrátane ozbrojencov.