Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzskeho drogového bosa odsúdili v Maroku na 20 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hambliho, francúzskeho občana alžírskeho pôvodu, stíhajú aj úrady vo Francúzsku, kde je obvinený z dovozu niekoľkých ton marihuany.

Rabat 23. septembra (TASR) - Na 20 rokov väzenia odsúdili v Maroku francúzskeho drogového bosa, ktorý zrejme patril medzi najväčších dodávateľov marihuany do Francúzska. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na marocké súdne zdroje.

Štyridsaťšesťročného Sofiana Hambliho, ktorému sa podarilo už niekoľkokrát uniknúť spravodlivosti, usvedčil marocký súd z medzinárodného obchodu s drogami, prania špinavých peňazí, násilného obmedzovania osobnej slobody a z ďalšej drogovej trestnej činnosti.

Odsúdený bol na trest 20 rokov odňatia slobody bez možnosti predčasného prepustenia, ktorý si bude odpykávať vo väznici s prísnym režimom neďaleko marockej metropoly Rabat.

Hambliho, francúzskeho občana alžírskeho pôvodu, stíhajú aj úrady vo Francúzsku, kde je obvinený z dovozu niekoľkých ton marihuany. Marocké úrady však odmietajú žiadosti Paríža o jeho vydanie.

Hambli ušiel z Francúzska vlani v marci keď ho po prepustení na kauciu súdili za pašovanie drog. V októbri toho istého roku ho zatkli v Maroku. Na žiadosť francúzskych úradov bol zaradený na zoznam medzinárodne hľadaných osôb Interpolu.