Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Francúzsko hlási najviac nových prípadov covidu od začiatku pandémie

Muž počas testovania na ochorenie COVID-19 na mobilnom testovacom mieste na námestí Charlesa de Gaullea v Paríži 5. januára 2022. Foto: TASR/AP

V krajine po prvý raz hlásili viac ako 300.000 nových prípadov za deň.

Paríž 5. januára (TASR) - Francúzsko v stredu zaznamenalo rekord v počte nových prípadov COVID-19. V krajine pribudlo za uplynulých 24 hodín až 335.000 nových potvrdených prípadov nákazy. Oznámil to tamojší minister zdravotníctva Olivier Véran. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

"Počet úmrtí na COVID-19 v nemocniciach vzrástol za uplynulých 24 hodín o 246 na 97.670. Celkový počet pacientov s covidom na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 3695, pričom celkovo leží v nemocniciach vyše 20.000 pacientov," uviedol Véran.

AFP pripomína, že vo Francúzsku po prvý raz hlásili viac ako 300.000 nových prípadov za deň. Za utorok pribudlo 271.686 prípadov.

Ľudia s ochrannými rúškami stoja v rade na testovanie na ochorenie COVID-19 na mobilnom testovacom mieste na námestí Charlesa de Gaullea v Paríži 5. januára 2022.
Foto: TASR/AP


Reuters uvádza, že krajina podporuje zintenzívnenie svojho programu očkovania, aby nemusela prijať žiadne "drastické nové obmedzenia".

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v rozhovore pre denník Le Parisien zverejnenom v utorok neskoro večer povedal, že chce "nahnevať" neočkovaných ľudí tým, že im skomplikuje život natoľko, že sa nakoniec rozhodnú pre očkovanie. Šéf Elyzejského paláca zároveň nezaočkovaných Francúzov označil za nezodpovedných a nehodných toho, aby boli považovaní za skutočných občanov.