Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Francúzsko hlási už takmer 600 obetí nákazy

Policajti kontrolujú ľudí pred vstupom na trh 20. marca 2020 v Paríži, archívna foto. Foto: TASR/AP

Na dodržiavanie zákazu vychádzania pre väčšinu obyvateľstva, ktorý platí vo Francúzsku od utorka poludnia, by mali začať dozerať aj vrtuľníky a drony.

Paríž 20. marca (TASR) - Vo Francúzsku podľahlo nákaze novým koronavírusom za posledných 24 hodín 112 ľudí. Celkový počet obetí nákazy sa tak v krajine vyšplhal na 562, informovala agentúra AFP.

Vo francúzskych nemocniciach liečia 6172 nakazených, stav 1525 nich je vážny. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 525 pacientov, z ktorých polovicu predstavujú osoby mladšie ako 60 rokov.

"Rýchlo sa blížime k stavu všeobecnej epidémie na celom území krajiny," uviedlo v sobotu večer ministerstvo zdravotníctva v Paríži.

Vo Francúzsku celkovo potvrdili už 14.459 prípadov nákazy. Skutočný počet infikovaných sa však odhaduje na 30.000-90.000, píše denník The Guardian.

Na dodržiavanie zákazu vychádzania pre väčšinu obyvateľstva, ktorý platí vo Francúzsku od utorka poludnia, by mali začať dozerať aj vrtuľníky a drony. Výnimku zo zákazu predstavujú len nákupy, návštevy lekára a iné nevyhnutné prípady. Dovolené sú aj prechádzky so psami a individuálny beh.