Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Louvre znovu otvorili pre návštevníkov, musia dodržiavať opartenia

Návštevníci si pozerajú obraz Mona Líza od Leonarda da Vinciho počas znovuotvorenia múzea Louvre v Paríži 6. júla 2020. Foto: TASR/AP

Louvre bol zatvorený od 13. marca, následkom čoho prišla táto inštitúcia o viac než 40 miliónov eur zo vstupného.

Paríž 6. júla (TASR) - Parížsky Louvre, najnavštevovanejšie múzeum na svete, otvoril v pondelok väčšinu svojich expozícií po štvormesačnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Návštevníci budú musieť mať na tvári rúška a ich počet bude obmedzený. Vstupenky si bude potrebné vopred zarezervovať.

Múzeum v pondelok otvorilo približne 70 percent zo svojich expozícií, čo predstavuje plochu približne 45.000 štvorcových metrov.

Riaditeľ Louvru Jean-Luc Martinez znovuotvorenie múzea označil za "veľmi emotívne" pre všetkých zamestnancov, ktorí sa naň pripravovali.

Louvre bol zatvorený od 13. marca, následkom čoho prišla táto inštitúcia o viac než 40 miliónov eur zo vstupného.

Veľký počet návštevníkov múzea pred jeho uzavretím prichádzal zo zahraničia, najmä z USA. Európska únia však svoje hranice pre obyvateľov Spojených štátov ešte neotvorila. Louvre dúfa, že sa mu podarí prilákať aj návštevníkov z bližšieho okolia.

Očakáva sa, že v priebehu prvého dňa po znovuotvotvorení príde do Louvru približne 7000 návštevníkov. Pred pandémiou Louvre počas letnej sezóny denne navštívilo aj 50.000 ľudí.