Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Mládež v meste Dijon podpaľovala autá, musela zasahovať polícia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Francúzske médiá uviedli, že násilie v Dijone vypuklo uplynulý víkend medzi súperiacimi mládežníckymi gangmi.

Paríž 16. júna (TASR) - Mládežnícke gangy vo francúzskom meste Dijon v noci na utorok podpaľovali autá a popolnice. Išlo už o štvrtú noc v poradí, čo v meste pre nepokoje musela zasahovať polícia, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

V posledných mesiacoch došlo k nárastu incidentov na sídliskách s nízkymi príjmami po celom území Francúzska, keďže karanténne opatrenia zavedené v boji proti šíreniu nového druhu koronavírusu zhoršili spoločenské napätie medzi miestnymi komunitami.

Štátny tajomník francúzskeho ministerstva vnútra Laurent Nunez v utorok navštívi Dijon, aby monitoroval situáciu, zatiaľ čo minister poľnohospodárstva Didier Guillaume násilie v oblasti označil za "neakceptovateľné".

Francúzske médiá uviedli, že násilie v Dijone vypuklo uplynulý víkend medzi súperiacimi mládežníckymi gangmi. Podľa rozhlasovej stanice France Bleu napadli miestni drogoví díleri tínedžera z čečenskej komunity, ktorá následne na sociálnych sieťach rozšírila výzvy na pomstu, informovala agentúra AP.

"Incidenty, ktoré sa odohrali za posledné dni v okrese Gresilles v Dijone, kde došlo k podpaľovaniu vozidiel a popolníc, vedú k väčšej neistote a obavám miestneho obyvateľstva v nadväznosti na udalosti z víkendu,"
uviedla v pondelkovom vyhlásení miestna polícia. Dodala, že sa pripravuje na to, že v meste bude musieť posilniť bezpečnostné hliadky.