Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Novinári museli opustiť Macronove centrum pre možnú bombu

Na snímke vojenská hliadka na nádvorí múzae Louvre v Paríži 7. mája 2017. Tlačové oddelenie kandidáta na prezidenta Emmanuela Macrona oznámilo, že priestory volebného štábu, ktoré sa nachádzajú v Louvri, museli byť evakuované pre bezpečnostnú hrozbu. Foto: TASR/AP

Organizátori najprv odmietli zdôvodniť, prečo museli novinári centrum opustiť.


Paríž 7. mája (TASR) - Pre podozrivý objekt, ktorý by mohol byť bombou, museli dnes novinári opustiť volebné tlačové centrum francúzskeho prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona. Parížske policajné riaditeľstvo informovalo, že bezpečnostné kontroly sa skončili a novinári sa môžu vrátiť.

Bezpečnostné zložky pre TASR potvrdili, že pre "podozrivý objekt" v blízkosti Macronovho tlačového centra museli evakuovať celé nádvorie pri parížskom múzeu Louvre. Potvrdili, že na mieste zasahovali pyrotechnici, pretože podľa polície bola možnosť, že nájdený objekt mohol byť bombou.

Macronov organizačný tím svižne vyviedol novinárov zo stanového tlačového centra krátko po poludní. V priebehu dvoch minút opustili centrum desiatky novinárov z celého sveta.

Dnešné druhé kolo francúzskych prezidentských volieb sprevádzajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Len v Paríži na bezpečnosť dohliada 12.000 policajtov, žandárov a vojakov. Vo Francúzsku stále platí výnimočný stav.