Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Francúzsko obvinilo 13 osôb zo smrti vietnamských migrantov v Británii

Na archívnej leteckej snímke forenzní experti vyšetrujú na mieste nálezu tridsaťdeviatich osôb vo vnútri nákladného auta v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtvych a vodiča nákladného auta, 25-ročného muža zo Severného Írska, zatkli pre podozrenie z vraždy. FOTO TASR/AP (UK Pool via AP) Foto:

Šiestich ľudí zo skupiny pašerákov obvinili takisto zo zabitia. Obvinení sú podľa polície súčasťou siete pašerákov.

Paríž 30. mája (TASR) - Trinásť osôb obvinili vo Francúzsku z pašovania ľudí v súvislosti so smrťou 39 vietnamských migrantov v chladiarenskom kamióne v Británii z vlaňajšieho októbra. Uviedol to v sobotu zdroj zo súdneho prostredia, ktorý citovala agentúra AFP.

Obvinených zatkla francúzska polícia v utorok večer. Zatýkanie sa uskutočnilo počas razie pri spoločnej akcii s belgickou políciou vyšetrujúcou tento prípad. Tá v okolí belgického hlavného mesta Brusel zatkla ďalších 13 osôb.

Šiestich ľudí zo skupiny pašerákov obvinili takisto zo zabitia. Obvinení sú podľa polície súčasťou siete pašerákov. Jednu z kľúčových postáv tohto zoskupenia polícia nedávno zatkla v Nemecku.

Telá 39 ľudí našli 23. októbra v britskom meste Grays, východne od Londýna. Všetky obete pochádzali z Vietnamu a boli vo veku 15-44 rokov.

Bolo medzi nimi 31 mužov a osem žien. Podľa polície zomreli v dôsledku nedostatku kyslíka a prehriatia v uzavretom priestore.