Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Francúzsko šokovala vražda ďalšej školáčky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinený vo väzbe uviedol, že svoj čin neplánoval a obeť nepoznal. Dodal, že jeho konanie bolo sexuálne motivované, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry.

Bordeaux 21. novembra (TASR) - Francúzski vyšetrovatelia sa zaoberajú vraždou 14-ročnej školáčky, ku ktorej došlo koncom minulého týždňa v meste Tonneins na juhozápade Francúzska. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP, ktorá dodala, že vo Francúzsku ide o druhú vraždu školáčky v priebehu jedného mesiaca.

Obvineným z vraždy dievčaťa je 31-ročný muž, ktorý sa počas výsluchov priznal, že školáčku znásilnil a uškrtil. Telo potom zanechal v opustenej budove, uviedla miestna prokuratúra vo vyhlásení v nedeľu.

Dievča zmizlo v piatok popoludní, keď išlo pešo domov zo školy. Jeho rodičia zalarmovali políciu okolo 18.45 h SEČ. Vďaka záznamom z videokamier v uliciach mesta Tonneins polícia našla podozrivého o štyri hodiny neskôr. K vražde tínedžerky sa priznal.

Obvinený vo väzbe uviedol, že svoj čin neplánoval a obeť nepoznal. Dodal, že jeho konanie "bolo sexuálne motivované", uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry. Tá dodala, že deň, keď došlo k vražde, strávil muž fajčením kanabisu vo svojom aute.

Francúzske médiá o páchateľovi informovali ako o Romainovi Chevrelovi, ktorý žije s partnerkou a má mesačnú dcérku. V minulosti, keď mal 15 rokov, ho odsúdili za sexuálne obťažovanie detí.

Agentúra AFP poznamenala, že vraždy školákov sú vo Francúzsku mimoriadne zriedkavé. Aj preto vražda 12-ročného dievčaťa, ku ktorej došlo v októbri v Paríži, vyvolala šok a hnev verejnosti. Táto kauza okrem toho spustila ostrý politický spor, pretože údajným vrahom bola duševne narušená Alžírčanka, ktorá je vo Francúzsku nelegálne a na ktorej meno bol vydaný príkaz na vyhostenie.