Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Tisíce ľudí uviazli v rýchlovlakoch pre výpadky elektriny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pasažieri v stojacich súpravách sa dožadovali vody, jedla a čerstvého vzduchu a mnohí z nich na svoju situáciu upozorňovali prostredníctvom sociálnych sietí.

Paríž 31. augusta (TASR) - Tisíce pasažierov uviazli v noci na pondelok v juhozápadnom Francúzsku v rýchlovlakoch TGV, ktorých prevádzku prerušili problémy s dodávkami elektrickej energie. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.

Pasažieri v stojacich súpravách sa dožadovali vody, jedla a čerstvého vzduchu a mnohí z nich na svoju situáciu upozorňovali prostredníctvom sociálnych sietí. Viacerých cestujúcich z vlakov evakuovali zo zdravotných dôvodov, píše spravodajský portál France Info.

Francúzska národná železničná spoločnosť (SNCF) v nedeľu hlásila na viacerých tratiach problémy vrátane výpadku dodávok elektrickej energie.

Na tratiach v oblasti Bordeaux v juhovýchodnej časti Francúzska zostali počas noci stáť najmenej tri vlakové súpravy. Niektorí pasažieri boli v stojacich vlakoch uviaznutí až do pondelkového rána.

Situácia na tamojších tratiach sa podľa vyjadrení ministerstva dopravy plne znormalizuje najskôr v utorok ráno. SNCF podľa vyjadrení ministerstva všetkým pasažierom zaplatí odškodné.