Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Francúzsko zasiahli silné búrky, zahynula 1 osoba a hlásia aj ranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

V Paríži udrel blesk do Eiffelovej veže a v dôsledku zásahu bleskom vypukol požiar na strechách budov na východe metropoly.

Paríž 5. júna (TASR) - V dôsledku silných búrok a krupobitia, ktoré sa v sobotu prehnali cez Francúzsko, zahynula jedna osoba a 14 ľudí utrpelo zranenia. Tisíce domácností zostalo pre nepriaznivé počasie v nedeľu bez dodávok elektrickej energie a letiská v Paríži museli v sobotu dočasne obmedziť svoju prevádzku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

V Paríži udrel blesk do Eiffelovej veže a v dôsledku zásahu bleskom vypukol požiar na strechách budov na východe metropoly.

Obyvatelia francúzskeho juhu zverejnili zase na sociálnych sieťach videá zachytávajúce silné krupobitie a krúpy o veľkosti tenisových loptičiek. Francúzski vodiči zase zdieľali videá, na ktorých vidieť zatopené cesty a dennú oblohu, ktorá v dôsledku búrkových mračien sčernela.

Letisko Paríž-Orly v sobotu dočasne prerušilo svoju prevádzku a na hlavnom parížskom letisku Charlesa de Gaulla mali mnohé lety v dôsledku nepriaznivého počasia meškanie.

V meste Rouen v Normandii bolo pod autom nájdené telo ženy, ktorá zrejme zahynula v dôsledku záplav, informoval francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Presné okolnosti jej smrti však zatiaľ nie sú známe.

V údolí Loire sa tisíce študentov, ktorí sa zúčastnili na skautskom zhromaždení, museli ukryť pred krupobitím a búrkou na zámku Chambord. Riaditeľ tohto zámku neskôr pre francúzske médiá uviedol, že niektoré z detí, ktoré na zámok prišli, boli podchladené, avšak žiaden študent neutrpel vážne zranenia.

Búrky narušili aj priebeh podujatia venovaného 78. výročiu vylodenia spojencov v Normandii.