Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

FOTO: Vo Francúzsku štrajkuje vyše tretina učiteľov

Učitelia a študenti držia transparent s nápisom - Národné vzdelávanie - pracovné podmienky - platy počas štrajku učiteľov v meste Bayonne na juhu Francúzska vo štvrtok 13. januára 2022. Foto: TASR/AP

Nespokojní učitelia sa rozhodli nepracovať po tom, ako vláda v priebehu týždňa trikrát zmenila platné proticovidové pravidlá na školách.

Paríž 13. januára (TASR) - Francúzske ministerstvo školstva vo štvrtok uviedlo, že do štrajku učiteľov sa zapojilo približne 31 percent zamestnancov vzdelávacích inštitúcií. Informovala o tom agentúra Reuters.

Učitelia a študenti štrajkujú v Marseille na juhu Francúzska vo štvrtok 13. januára 2022.
Foto: TASR/AP


Francúzski učitelia vyhlásili štrajk na protest proti "chaotickej stratégii" boja proti covidu na školách. Nespokojní učitelia sa rozhodli nepracovať po tom, ako vláda v priebehu týždňa trikrát zmenila platné proticovidové pravidlá na školách. Pedagógovia požadujú "koherentný prístup" a lepšiu ochranu žiakov a vyučujúcich proti šíreniu nákazy.

Francúzski učitelia vyhlásili štrajk na protest proti "chaotickej stratégii" boja proti covidu na školách.
Foto: TASR/AP


Podľa najväčšej učiteľskej odborovej organizácie Snuipp-FSU je štrajk prejavom rastúceho zúfalstva pracovníkov škôl, v ktorých je za súčasných podmienok už takmer nemožné učiť. Odborári kritizujú aj to, že sa o zmenách pravidiel často dozvedajú len prostredníctvom médií.