Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V prípade vraždy rodiny vo Francúzsku z roku 2012 zadržali podozrivého

Na archívnej snímke policajti blokujú ceste v blízkosti obce Chevaline v oblasti Haute-Savoie 5. septembra 2012. Foto: TASR/AP

Takmer desať rokov po zločine francúzska ani britská polícia zatiaľ nedokázali v prípade dosiahnuť skutočný pokrok napriek obrovskému úsiliu ich príslušníkov na oboch stranách Lamanšského prielivu.

Grenoble 12. januára (TASR) - Francúzska polícia v stredu zadržala osobu podozrivú v súvislosti s vraždou členov rodiny s irackým pôvodom žijúcej v Británii, ku ktorej došlo v roku 2012 vo francúzskych Alpách. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšiu prokuratúru.

Osobu, ktorej vek ani pohlavie neuviedli, zadržala polícia z alpského mesta Chambery. Vyšetrovatelia tak môžu vykonať domové prehliadky a preveriť pohyb tohto človeka v čase vraždy troch členov rodiny al Hilliovcov a okoloidúceho cyklistu z 5. septembra 2012, uviedla prokuratúra z francúzskeho mesta Annecy, neďaleko ktorého došlo k zločinu.

Saad al Hilli (50) bol zastrelený spolu so svojou 47-ročnou manželkou Iqbal a jej 74-ročnou matkou na odľahlej horskej ceste pri dedine Chevaline. Všetci traja zomreli priamo v aute na následky strelných zranení. V blízkosti ich vozidla sa našli viac ako dve desiatky použitých nábojníc.

Ich dve dcéry brutálny čin prežili. Staršia z nich, sedemročná, bola vážne zranená, jej štvorročná mladšia sestra bola niekoľko hodín ukrytá pod telom svojej mŕtvej matky v aute, kým ju polícia objavila, uvádza spravodajská stanica Sky News.

O život prišiel aj 45-ročný miestny obyvateľ Sylvain Mollier, ktorý bol podľa vyšetrovateľov zavraždený zrejme preto, že sa ocitol v nesprávny čas na nesprávnom mieste.

Britsko-iracká rodina bola vo francúzskych Alpách na dovolenke.

Takmer desať rokov po zločine francúzska ani britská polícia zatiaľ nedokázali v prípade dosiahnuť skutočný pokrok napriek obrovskému úsiliu ich príslušníkov na oboch stranách Lamanšského prielivu.