Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Zamestnanci parížskeho letiska protestovali proti znižovaniu miezd

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Niekoľko stoviek aktivistov z odborových organizácií zablokovalo priestor pasovej kontroly terminálu 2E, ktorý slúži najmä pre medzinárodné lety.

Paríž 2. júla (TASR) - Zamestnanci parížskeho letiska Charlesa de Gaulla v piatok zablokovali jeden z terminálov, aby vyjadrili nespokojnosť s plánovaným znižovaním miezd. Informovala o tom agentúra AP.

Niekoľko stoviek aktivistov z odborových organizácií zablokovalo priestor pasovej kontroly terminálu 2E, ktorý slúži najmä pre medzinárodné lety. Poriadková polícia na rozohnanie demonštrantov použila korenistý sprej. V dôsledku protestov meškalo niekoľko letov a stovky pasažierov zase v zmätku nestihli svoje lietadlo.

Vedenie letiska uvádza, že pandémia spôsobila pokles príjmov a znižovaním miezd sa usiluje vyhnúť sa prepúšťaniu. Odbory oznámili protesty aj na pondelok 5. júla.

Letisko Charlesa de Gaulla, ležiace približne 23 kilometrov severovýchodne od Paríža, je jedným z najvyťaženejších v Európe. V roku 2019 obslúžilo viac ako 76 miliónov pasažierov.