Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzsky departement Guadeloupe sa stal terčom kybernetického útoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Toto karibské súostrovie však nie je jediným francúzskym regiónom, ktoré sa v uplynulých mesiacoch stalo terčom útoku hackerov.

Basse-Terre 22. novembra (TASR) - Francúzsky departement Guadeloupe v Karibskom mori sa stal terčom rozsiahleho kybernetického útoku. Následne vypol všetky svoje počítačové siete, aby ochránil údaje. V noci na utorok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"V rámci bezpečnostných opatrení boli vypnuté všetky počítačové siete. V súčasnosti prebieha diagnostika problému," uviedol zámorský región Francúzska vo vyhlásení. Dodal, že zároveň zaviedol plán pokračovania v poskytovaní verejných služieb, aby sa zaistilo, že k nim obyvatelia budú mať prístup.

Guadeloupe spolupracuje so štátnou políciou a žandármi. Odoslal tiež upozornenie Francúzskemu úradu pre dohľad nad ochranou osobných údajov (CNIL).

Toto karibské súostrovie však nie je jediným francúzskym regiónom, ktoré sa v uplynulých mesiacoch stalo terčom útoku hackerov. Kybernetickému útoku bola v auguste vystavená i jedna parížska nemocnica, kde páchatelia zverejnili osobné údaje pacientov po tom, čo toto zdravotnícke zariadenie odmietlo zaplatiť výkupné vo výške niekoľko miliónov dolárov.

V septembri, októbri a novembri hackeri zaútočili aj na normandské mesto Caen a departementy Seine-Maritime a a Seine-et-Marne.