Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Francúzsky exprezident Hollande sa oženil s herečkou Julie Gayetovou

Na archívnej snímke Francois Hollande. Foto: TASR/AP

Ľúbostný pomer Hollanda a Gayetovej sa dostal na verejnosť v roku 2014.

Tulle 8. júna (TASR) - Bývalý francúzsky prezident Francois Hollande sa oženil s herečkou, svojou krajankou a niekoľkoročnou priateľkou Julie Gayetovou. Pár sa zosobášil v sobotu na súkromnom obrade v strednej časti Francúzska.

Správu ako prvý priniesol v utorok večer regionálny denník La Montagne spolu s fotografiou čerstvo zosobášeného páru, ako podpisuje úradné listiny na radnici v meste Tulle, kde bol socialista Hollande v rokoch 2001 – 2008 sám starostom.

Hollande, ktorý dosiaľ ženatý ešte nebol, si s Gayetovou začal počas výkonu svojej prezidentskej funkcie (2012-17), keď bol vo vzťahu s novinárkou Valérie Trierweilerovou; tá bola v tom čase de facto francúzskou prvou dámou.

Ľúbostný pomer Hollanda a Gayetovej sa dostal na verejnosť v roku 2014. Hollande (67) má štyri deti z predchádzajúceho vzťahu so svojou dlhoročnou partnerkou Ségolene Royalovou, niekdajšou rivalkou v Socialistickej strane (PS).

Gayetová (50) má dvoch synov so svojím bývalým manželom Santiagom Amigorenom – argentínskym scenáristom a filmovým producentom, s ktorým sa rozviedla v roku 2006.

Gayetová sa počas zostávajúcich náročných rokov Hollandovho pobytu v Elyzejskom paláci držala v ústraní. Dané obdobie bolo poznačené viacerými džihádistickými útokmi v krajine, pripomína agentúra AFP.

Dvojica sa dohodla na prvom spoločnom fotografovaní v roku 2018, keď už Hollande nebol v úrade. Svoje päťročné funkčné obdobie ukončil s rekordne nízkou podporou verejnosti.