Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Francúzsky Spiderman oslávil 60. narodeniny výstupom na mrakodrap

Na archívnej snímke francúzsky extrémny lezec Alain Robert, prezývaný aj Francúzsky Spiderman 25. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Podľa BBC ho po dosiahnutí vrcholu mrakodrapu údajne zatkli.

Paríž 18. septembra (TASR) - Alain Robert, ktorý je známy ako francúzsky Spiderman, oslávil svoje 60. narodeniny zdolaním 48-poschodového mrakodrapu bez akéhokoľvek bezpečnostného vybavenia.

Ako v nedeľu informovala britská stanica BBC, Robert vyliezol na mrakodrap Tour TotalEnergies v parížskej obchodnej štvrti La Défense bez použitia lán a istenia.

"Chcem ľuďom poslať odkaz, že mať 60 rokov ešte nič neznamená. Stále môžete športovať, byť aktívni, robiť úžasné veci," povedal Robert pre tlačovú agentúru Reuters.

Podľa BBC ho však po dosiahnutí vrcholu mrakodrapu údajne zatkli.

Robert vystúpil na Tour TotalEnergies už viackrát: tentoraz dosiahol vrchol za 60 minút, uvádza spravodajský portál Defense 92.

Podľa agentúry Reuters portál dodal, že cieľom Robertovho narodeninového výstupu bolo aj zvýšiť povedomie o globálnom otepľovaní.

Robert je známy svojimi výstupmi na vysoké budovy po celom svete. Medzi jeho odvážne výkony patrí aj výstup na vrchol najvyššej budovy sveta - na mrakodrap Burdž Chalífa v Dubaji.

Svoje výstupy zvyčajne robí bez povolenia a bol pre to už niekoľkokrát zatknutý.