Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Tri zápasy Serie A odložili pre koronavírus, hrať nebude ani Inter

Muž nakupuje lieky v lekárni v talianskom meste Codogno 22. februára 2020. Talianske úrady v sobotu oznámili, že nákaze spôsobenej novým koronavírusom podľahol už druhý človek. Po 78-ročnom mužovi, ktorý zomrel v piatok v Lombardsku, podľahla nákaze novým koronavírusom v tom istom regióne aj žena, ktorej vek úrady nezverejnili, archívna foto. Foto: TASR/AP

Talianska vláda pristúpila k tomuto kroku po tom, čo na severe krajiny podľahli dvaja ľudia nákaze spôsobenej novým koronavírusom.

Rím 23. februára (TASR) - Pre hrozbu koronavírusu odložili tri zápasy talianskej futbalovej Serie A, ktoré sa mali odohrať v nedeľu v regiónoch Lombardsko a Benátsko. Talianska vláda pristúpila k tomuto kroku po tom, čo na severe krajiny podľahli dvaja ľudia nákaze spôsobenej novým koronavírusom.

Na základe nariadenia vlády zrušili stretnutia Inter Miláno - Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo - Sassuolo a Hellas Verona - Cagliari. Ďalšie tri nedeľňajšie zápasy v Janove, Turíne a Ríme by sa mali odohrať podľa plánu. Už v sobotu sa pre hrozbu koronavírusu neuskutočnil duel Serie B medzi Ascoli a Cremonese. Práve v Cremone zaznamenali pozitívny prípad. Majiteľ Ascoli kritizoval zrušenie zápasu tesne pred výkopom, označil ho za absurdné a štadión v Ascoli nazval "najbezpečnejším miestom na svete".

Vládne opatrenia sa týkajú aj ďalších športových podujatí, ktoré sa mali uskutočniť v nedeľu v regiónoch Lombardsko a Benátsko. Minister športu Vincenzo Spadafora požiadal prezidenta Talianskeho olympijského výboru (CONI) Giovanniho Malaga, aby pomohol kontaktovať organizátorov všetkých športových podujatí v daných regiónoch a informoval ich o zrušení. Náhradné termíny zrušených duelov Serie A nie sú zatiaľ známe.

Talianske úrady v sobotu oznámili, že v krajine v dôsledku nákazy podľahol už druhý človek. Po 78-ročnom mužovi, ktorý zomrel v piatok v Lombardsku, podľahla nákaze novým koronavírusom v tom istom regióne aj žena, ktorej vek úrady nezverejnili. V Lombardsku evidujú dokopy 15 prípadov nákazy novým koronavírusom, ďalšie dva prípady zaznamenali v susednom regióne Benátsko.