Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Katare sprísnili opatrenia, práce na štadiónoch pokračujú

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa nariadenia katarskej vlády budú musieť robotníci nosiť ochranu tváre a nosa. Taktiež budú musieť dodržiavať minimálnu vzdialenosť na pracovisku i v autobusoch, ktoré ich dovážajú na štadióny.

Dauha 23. apríla (TASR) - Na mieste výstavby štadiónov pre futbalové majstrovstvá sveta 2022 v Katare sprísnili ochranné opatrenia po tom, čo sa osem robotníkov nakazilo koronavírusom. Stavebné práce napriek tomu pokračujú podľa plánu.

Podľa nariadenia katarskej vlády budú musieť robotníci nosiť ochranu tváre a nosa. Taktiež budú musieť dodržiavať minimálnu vzdialenosť na pracovisku i v autobusoch, ktoré ich dovážajú na štadióny. "Nepretržite sledujeme situáciu a sme pripravení prijať nevyhnutné opatrenia na ochranu zdravia a bezpečnosti. To môže znamenať aj dočasné zastavenie prác," uviedli organizátori šampionátu.

futbalové MS 2022 odštartujú v Katare 21. novembra. V krajine aktuálne evidujú 7764 prípadov nakazenia koronavírusom, 10 ľudí ochoreniu Covid-19 podľahlo. Správu zverejnila agentúra SID.