Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

G20: Meloniová rokovala s Bidenom aj s Erdoganom

Talianska premiérka Giorgia Meloniová gestikuluje počas tlačovej konferencie vo svojom úrade v Ríme v piatok 11. novembra 2022. Foto: TASR - AP

Meloniová a Erdogan počas rozhovoru zdôraznili potrebu spolupracovať pri boji proti nezákonnej migrácii a podporovať riešenie krízy v Líbyi.

Rím/Nusa Dua 15. novembra (TASR) - Talianska premiérka Giorgia Meloniová v utorok s americkým prezidentom Joeom Bidenom rokovala o vzťahoch s Čínou a vojne na Ukrajine. S tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom hovorila o nezákonnej migrácii a terorizme. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

Stretnutia s oboma prezidentmi sa uskutočnilo počas summitu krajín skupiny G20 v Indonézii.

Témou rozhovoru s Bidenom bolo posilnenie NATO a spolupráca s cieľom riešiť globálne výzvy od hospodárskeho rastu až po spoločnú bezpečnosť, píše ANSA s odvolaním sa na vyjadrenie premiérkinho úradu. Meloniová a Biden potvrdili hlboké a pretrvávajúce väzby medzi oboma krajinami a pevný záujem naďalej posilňovať partnerstvo v oblastiach spoločného záujmu.

Meloniová a Erdogan počas rozhovoru zdôraznili potrebu spolupracovať pri boji proti nezákonnej migrácii a podporovať riešenie krízy v Líbyi. Takisto hovorili o boji proti terorizmu.