Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

G7: Šéfom diplomacií sa prihovoril aj Kuleba, napriek výpadku prúdu

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba, archívne foto. Foto: TASR/AP

Kuleba spresnil, že medzi hlavné témy diskusií na schôdzke patrili energetická infraštruktúra, nové dodávky zbraní na Ukrajinu, sankcie a zodpovednosť za zločiny agresie voči Ukrajine.

Kyjev/Münster 3. novembra (TASR) - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vo štvrtok uviedol, že sa mu napriek výpadku elektriny, v dôsledku ktorého sa prerušilo spojenie, podarilo virtuálne vystúpiť na schôdzke šéfov diplomacií skupiny G7 v nemeckom Münsteri. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

Kuleba na sociálnej sieti Twitter spresnil, že medzi hlavné témy diskusií na schôdzke patrili energetická infraštruktúra, nové dodávky zbraní na Ukrajinu, sankcie a zodpovednosť za zločiny agresie voči Ukrajine.

Šéf ukrajinskej diplomacie tiež zverejnil fotografiu samého seba, ako sedí za stolom a v ruke podľa vlastných vyjadrení drží časť dronu iránskej výroby, ktorý nedávno zostrelili v Kyjeve.

"Irán musí prestať zásobovať Rusko zbraňami, ktoré sú využívané na zabíjanie Ukrajincov, inak nech čelí väčšiemu globálnemu tlaku a dôsledkom," zdôraznil v tvíte Kuleba.

Irán opakovane poprel, že posiela zbrane Rusku na použitie vo vojne na Ukrajine, pripomína CNN. Ministri zahraničných vecí skupiny G7, do ktorej patria Nemecko, Japonsko, Kanada, Francúzsko, Taliansko, Spojené štáty a Británia, budú v nemeckom Münsteri rokovať do piatka.