Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Gatwick pre nedostatok personálu znižuje počet letov počas leta

Na archívnej snímke z 2. augusta 2021 informačná tabuľa na letisku Gatwick v Londýne. Londýnske letisko Gatwick v piatok 17. júna 2022 oznámilo, že zníži počet letov v nasledujúcich dvoch letných mesiacoch. Foto: TASR/AP

Letisko v predchádzajúcich rokov vybavilo 900 letov denne. Tento počet sa počas júla tohto roka zníži na 825 a v auguste na 850.

Londýn 17. júla (TASR) - Vedenie londýnskeho letiska Gatwick oznámilo, že počas leta zníži počet letov z dôvodu nedostatku pracovníkov. TASR správu prevzala v piatok z webovej stránky stanice BBC.

Letisko v predchádzajúcich rokov vybavilo 900 letov denne. Tento počet sa počas júla tohto roka zníži na 825 a v auguste na 850. Tisíce ľudí, ktorí pracovali v oblasti leteckej prepravy, boli prepustené počas pandémie koronavírusu.

Desaťtisíce pasažierov v posledných týždňoch zasiahlo rušenie letov či meškania. Britská vláda a regulačné úrady v oblasti leteckej dopravy preto žiadali zmeny v letovom pláne počas letných mesiacov.

To, do akej miery budú jednotlivé letecké spoločnosti rušiť lety, nie je známe. Výkonný riaditeľ letiska Gatwick Stewart Wingate povedal, že väčšina letov bude v počas leta v bežnej prevádzke.