Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Minister zdravotníctva Ghany má ochorenie COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ghana má jeden z najvyšších počtov potvrdených prípadov nákazy v Afrike, pretože hromadne testuje – zaznamenala vyše 11 400 infikovaných. Zdravotnícke úrady hlásili aj 51 úmrtí.

Akkra 15. júna (TASR) – Ghanský prezident Nana Akufo-Addo včera večer oznámil, že minister zdravotníctva Kwaku Agyemang-Manu má ochorenie COVID-19 spôsobené novým koronavírusom a podstupuje liečbu v nemocnici. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

Prezident vo vysielaní štátnej stanice povedal, že minister zdravotníctva "sa nakazil koronavírusom pri výkone povinností", keď riadil boj západoafrickej krajiny proti ochoreniu COVID-19.

Ghana má jeden z najvyšších počtov potvrdených prípadov nákazy v Afrike, pretože hromadne testuje - zaznamenala vyše 11 400 infikovaných. Zdravotnícke úrady hlásili aj 51 úmrtí.

Správa o chorobe ministra zdravotníctva prehĺbila obavy ľudí v krajine, kde sa v pondelok znovu otvorili univerzity, aby mohli študenti posledného ročníka urobiť skúšky.

"Ak sa koronavírusom nakazil minister zdravotníctva, aká je záruka, že bude môj syn v bezpečí?" položil otázku Peter Owusu, ktorého syn študuje na Univerzite v Cape Coast, pobrežnom meste a rybárskom prístave.