Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ghosn sa po ôsmich mesiacoch bude môcť rozprávať s manželkou

Carlos Ghosn, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Carlos Ghosn bol zadržaný 19. novembra 2018. Tento 65-ročný manažér čelí obvineniam, že využíval firemné peniaze pre vlastné účely a že podhodnotil osobné príjmy vo finančných výkazoch.

Tokio 22. novembra (TASR) - Bývalý predseda predstavenstva automobilky Nissan Carlos Ghosn dostal povolenie na rozhovor so svojou manželkou Carole. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Stane sa tak prvýkrát po ôsmich mesiacoch, uviedla v piatok jeho rodina po tom, čo tokijský súd zrušil zákaz kontaktu manželov.

Ghosn bol pred časom prepustený z vyšetrovacej väzby na kauciu. Na základe rozhodnutia súdu sa zdržiava v Tokiu, kde čaká na súd v súvislosti s obvineniami z finančných deliktov.

Ako spresnila AFP, manželia budú môcť spolu hovoriť prostredníctvom videohovoru, a to jednu hodinu. Prítomní budú aj právnici. Pokiaľ ide o témy rozhovoru manželov, určí ich sudca. S obsahom ich rozhovoru sa oboznámi sudca a prokurátor, uvádza sa vo vyhlásení rodiny zverejnenom v Paríži.

Ghosn bol zadržaný 19. novembra 2018. Tento 65-ročný manažér čelí obvineniam, že využíval firemné peniaze pre vlastné účely a že podhodnotil osobné príjmy vo finančných výkazoch.

Vo väzbe Ghosn strávil spolu 130 dní, následne ho prepustili na kauciu. Súdny proces s ním sa uskutoční na jar budúceho roku, uviedla AFP.

Ghosn všetky vznesené obvinenia odmieta. Jeho obhajcovia navyš namietajú aj proti spôsobu, akým s ním zaobchádzajú japonské úrady. Tie však kritiku odmietajú.