Zahraničie

Google bude ponúkať technologické kurzy na univerzite v Izraeli

TASR, 25. októbra 2022 9:06

Reuters pripomína, že hoci má Izrael špičkový technologický sektor, nedostatok kvalifikovaných pracovníkov spôsobil, že mnoho pracovných pozícií zostalo neobsadených.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Tel Aviv 25. októbra (TASR) - Spoločnosť Google a Reichmanova univerzita v Izraeli založili školu zameranú na vzdelávanie profesionálov v technologickom sektore. Škola ponúka kurzy zamerané na programovanie, dátovú analýzu a predaj. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Škola bude prijímať i študentov z radov nedostatočne zastúpených skupín – "vrátane žien, ortodoxných Židov, Arabov, členov etiópskej komunity a ľudí z geosociálnej periférie a znevýhodnených sociálno-ekonomických vrstiev", ako v utorok uviedli predstavitelia univerzity.

"Veríme, že rôznosť názorov a perspektív obohatí izraelský technologický sektor i jeho vývoj," uviedol riaditeľ izraelskej pobočky Google Barak Regev.

Kurzy sa začnú v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov, pričom študenti, ktorí ich absolvujú, získajú kredity potrebné na získanie vysokoškolského titulu.

Škola bude kurzy ponúkať v kampuse Googlu v Tel Avive a na Reichmanovej univerzite v meste Herzlija. Spoločnosť Google tiež prisľúbila, že študentom bude poskytovať štipendium.

Reuters pripomína, že hoci má Izrael špičkový technologický sektor, nedostatok kvalifikovaných pracovníkov spôsobil, že mnoho pracovných pozícií zostalo neobsadených. Toto odvetvie tvorí až 15 percent z izraelskej ekonomickej činnosti a každý rok sa tam založia stovky nových technologických startupov.



Prečítajte si aj:

3. októbra 2022 14:33

Google ruší pre užívateľov v Číne svoju službu Google Translate
Podľa príspevkov na čínskych sociálnych sieťach používatelia hlásili, že prístup k službe už nemajú od soboty (1. 10.).

sk
29. septembra 2022 20:04

Google sľubuje Grécku 20.000 pracovných miest
Predstavitelia spoločnosti Google neuviedli podrobnosti o plánovanej investícii v oblasti cloudovej infraštruktúry v Grécku alebo časový plán projektu.

sk
13. septembra 2022 15:00

Médiá: Google na Slovensku testuje novú metódu boja proti fake news
Má fungovať podobne ako očkovanie, budovať odolnosť a čiastočne pomáhať proti tomu, aby ľudia v budúcnosti škodlivým dezinformáciám uverili a šírili ich ďalej.

sk
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 21:58

Argentína kúpi od Dánska 24 starších stíhačiek F-16
Dánsko uzavrelo zmluvu o nákupe 27 nových lietadiel F-35, na ktoré prejde koncom roka 2025.

sk
dnes 21:51

Erdogan: Netanjahu chce vyvolať konflikt, aby politicky prežil
Od útoku islamistov z Hamasu na Izrael zo 7. októbra podniká podľa Erdogana izraelská vláda provokatívne kroky, aby rozšírila regionálny konflikt, povedal Erdogan po zasadnutí vlády.

sk
dnes 21:36

Teploty na severe Chorvátska klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov
Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac