Zahraničie

Google odmietol tvrdenia Roskomnadzoru, že zasahoval do volieb v Rusku

TASR, 9. septembra 2019 11:51

Spoločnosť podľa svojich slov podporovala rozumnú politickú inzerciu, ktorá bola v súlade s miestnou legislatívou.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Moskva 9. septembra (TASR) - Internetová spoločnosť Google odmietla v pondelok obvinenia zo strany ruského úradu pre dohľad nad médiami, podľa ktorého zasahovala do nedeľnajších volieb v Rusku, píše agentúra Reuters.

Spoločnosť podľa svojich slov podporovala rozumnú politickú inzerciu, ktorá bola v súlade s miestnou legislatívou.

Google tak reagoval na nedeľňajšie vyhlásenie ruskej Federálnej služby pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor), ktorá spoločnosti Google a Facebook obvinila, že porušili zákon, ktorý zakazuje zverejňovanie politickej reklamy počas hlasovania.

"Takéto konanie môže byť považované za zasahovanie do zvrchovaných záležitostí Ruska a za marenie demokratických volieb," uviedol Roskomnadzor.

Google vo svojom vyhlásení odmietol prezradiť, či politickú reklamu v danom období zverejňoval, alebo nie.

Vo viacerých oblastiach Ruska sa v nedeľu konali voľby do miestnych a regionálnych zastupiteľstiev. Najviac sledované sú voľby do Moskovskej mestskej dumy, pre ktoré prebehla počas leta v Moskve vlna masových opozičných protestov.

Ich účastníci demonštrovali proti vylúčeniu viacerých opozičných kandidátov z účasti na voľbách. Viacerí ruskí predstavitelia tvrdili, že za moskovskými demonštrantami stoja zahraničné mocnosti.

Roskomnadzor ešte pred nedeľňajšími voľbami požiadal Facebook a Google, aby počas celého víkendu zamedzili publikovaniu politickej reklamy na svojich platformách.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 13:40

Polícia rozohnala propalestínsky protest na parížskej univerzite
Vo Francúzsku žije po Izraeli a Spojených štátoch najväčšia židovská populácia a je tiež domovom najväčšej moslimskej komunity v Európe.

sk
dnes 13:13

Europoslanci v uznesení vyjadrili obavy o stav demokracie v Maďarsku
Europoslanci odsúdili aj rozhodnutie eurokomisie z decembra 2023 uvoľniť Maďarsku zmrazené finančné prostriedky EÚ až do výšky 10,2 miliardy eur.

sk
dnes 13:00

V Budapešti otvorili výstavu fotografií Mariusa Bartoňa
Bratislavčan Marius Bartoň je slovenský profesionálny hudobník, basgitarista, ktorého verejnosť môže spoznať aj ako výborného fotografa.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac