Zahraničie

Google ruší zverejňovanie politických reklám, obáva sa násilia v USA

TASR, 13. januára 2021 21:20

Zákaz sa bude týkať všetkých platforiem, ktoré Google vlastní, vrátane videoslužby Youtube.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Mountain View 13. januára (TASR) – Americká spoločnosť Google v stredu oznámila, že dočasne ruší uverejňovanie politických reklám na svojich platformách pre obavy z neželaného propagovania násilia podobného minulotýždňovému útoku na budovu Kapitolu vo Washingtone, ktorý si vyžiadal život piatich ľudí. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Zákaz začne platiť vo štvrtok a potrvá prinajmenšom do 21. januára, teda dňa po inaugurácii nového prezidenta USA Joea Bidena. Na základe rozhodnutia spoločnosti sa tak užívateľom prestanú zobrazovať všetky politické reklamy vrátane tých s tematikou ústavnej žaloby (impeachmentu) voči dosluhujúcemu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, taktiež Bidenovej inaugurácie alebo útokom na budovu Kapitolu.

Vedenie Google pre AFP uviedlo, že zverejňovanie reklám pravidelne pozastavuje v prípade nepredvídateľných chúlostivých situácií, pri ktorých by reklama mohla využitá na ich zneužitie a rozširovanie zavádzajúcich informácií.

Zákaz sa bude týkať všetkých platforiem, ktoré Google vlastní, vrátane videoslužby Youtube. Tá v utorok oznámila, že najmenej na týždeň zablokovala kanál dosluhujúceho prezidenta Trumpa.

Oznam spoločnosti Google prichádza v rovnaký deň, ako americká spoločnosť poskytujúca dočasné ubytovanie Airbnb oznámila, že z bezpečnostných dôvodov ruší všetky rezervácie v metropole Washington počas týždňa okolo Bidenovej inaugurácie.

Prečítajte si aj:

4. januára 2021 14:54

Viac ako 200 zamestnancov Google v USA si založilo odbory
Google je dcérskou firmou spoločnosti Alphabet.

sk
17. decembra 2020 18:45

EÚ schválila spoločnosti Google kúpu výrobcu smart náramkov Fitbit
Skupiny ochrancov ľudských práv a spotrebiteľské skupiny pritom vyzvali úrady v EÚ, aby dohodu zablokovali. Ako dôvod uviedli práve obavy z ochrany súkromia a protimonopolné zákony.

sk
17. decembra 2020 8:33

Desať štátov žaluje Google za porušenie protimonopolnej legislatívy
Spoločnosť Google Paxtonove tvrdenia označila za "bezcenné" a uviedla, že cena reklám v on-line prostredí za posledných desať rokov klesla.

sk
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Najnovšie články v rubrike

dnes 8:24

Sýrske centrum: Izraelské útoky zasiahli pozície sýrskej armády
Podľa zdrojov z prostredia spravodajských služieb má Irán v niektorých oblastiach Sýrii silnú vojenskú prítomnosť.

sk
dnes 8:18

Na juhozápade Ruska sa zrútil strategický bombardér
K nehode prišlo ráno v Stavropoľskom kraji, pričom lietadlo sa podľa ruského ministerstva obrany zrútilo po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko.

sk
dnes 7:57

CIA: Ukrajina bez ďalšej pomoci môže prehrať vojnu s Ruskom tento rok
Varovanie prichádza krátko pred tým, ako bude Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu v sobotu hlasovať o balíku pomoci pre Ukrajinu v hodnote 61 miliárd dolárov.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac