Zahraničie

Google zaznamenal ďalší výpadok. Postihol službu Gmail

TASR, 16. decembra 2020 6:59

Webový portál Downdetector.com, kde je možné hlásiť problémy s internetovými stránkami a aplikáciami, zaznamenal vyše 13.000 hlásení výpadku spomínanej služby.

Google, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
San Francisco 16. decembra (TASR) - Americká spoločnosť Google zaznamenala v utorok večer "závažný" výpadok svojej e-mailovej služby Gmail. Stalo sa tak deň po tom, ako spoločnosť v pondelok zaznamenala zriedkavý výpadok, v dôsledku ktorého pre používateľov neboli dostupné viaceré služby. Informovala o tom agentúra AFP.

Google v chybovom hlásení, ktoré sa zobrazilo používateľom, uviedol, že pracuje na vyriešení problému a usiluje sa o obnovenie prevádzky. "Sme si vedomí problému s Gmailom, ktorý zasiahol veľkú časť používateľov," uviedla spoločnosť v hlásení. Počet dotknutých používateľov ani presnú príčinu problémov spoločnosť nezverejnila. Chybu sa podarilo odstrániť krátko pred 1.00 SEČ, zhruba dve a pol hodiny po tom, ako sa ľudia začali sťažovať na výpadok.

Webový portál Downdetector.com, kde je možné hlásiť problémy s internetovými stránkami a aplikáciami, zaznamenal vyše 13.000 hlásení výpadku spomínanej služby, píše agentúra Reuters.

Pondelkový výpadok nastal krátko pred 12.00 h (13.00 h SEČ). Používatelia z rôznych častí sveta hlásili problémy napríklad so službami Gmail, YouTube, Google Docs (Google dokumenty), Google Drive, Android Play Store, Mapy Google ale aj ďalšími.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 17:58

Strelec z českej univerzity podľa úradov netrpel duševnou poruchou
Z informácií, ktoré dozorujúca štátna zástupkyňa poslancom na výbore poskytla, podľa serveru vyplynulo, že polícia si k prípadu prizvala znalkyňu z odboru psychológie.

sk
dnes 17:55

Najvyšší súd USA rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Trumpov právny zástupca John Sauer na súde uviedol, že bez prezidentskej imunity pred trestným stíhaním nemôže výkon funkcie prezidenta v súčasnej podobe existovať.

sk
dnes 17:50

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie
Henry predložil svoju rezignáciu v liste datovanom na stredu 24. apríla v americkom Los Angeles a jeho kancelária ho zverejnila vo štvrtok.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac