Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Grécka pobrežná stráž pátra po desiatkach nezvestných migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa pobrežnej stráže uviedla, že sa predpokladá, že po potopení plavidla s migrantami pri pobreží ostrova Eubója je nezvestných takmer 60 ľudí.

Atény 1. novembra (TASR) - Grécka pobrežná stráž pátra v utorok v dvoch samostatných záchranných operácia po najmenej 60 nezvestných migrantoch. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Hovorkyňa pobrežnej stráže uviedla, že sa predpokladá, že po potopení plavidla s migrantami pri pobreží ostrova Eubója je nezvestných takmer 60 ľudí. Ich plavidlo sa potopilo v dôsledku silného vetra, ktorý dosahuje rýchlosť až 60 kilometrov za hodinu.

"Jedna z našich hliadkovacích lodí zachránila deväť mužov. Tí uviedli, že na palube (ich lode) bolo 68 ľudí," uviedla pre AFP spomínaná hovorkyňa.

Podobná záchranná operácia prebieha aj pri gréckom ostrove Samos, kde je od pondelka nezvestných osem ľudí. Štyria záchranení migranti tam totiž uviedli, že na ich lodi bolo 12 ľudí.

Grécka pobrežná stráž uviedla, že za prvých osem mesiacov tohto roka zachránila už asi 1500 migrantov, čo je viac ako vlani, keď ich zachránila menej ako 600.

Grécko, Taliansko a Španielsko sú hlavnými destináciami, do ktorých mieria migranti utekajúci z Afriky a Blízkeho východu v snahe zaistiť si bezpečnejší a lepší život v Európskej únii, píše AFP.