Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia ukončila ilegálny večierok so zahraničnými študentmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Študenti obľúbeného výmenného programu EÚ sa údajne pokúšali ukryť v skriniach, na balkóne alebo pod posteľami.

Atény 31. marca (TASR) - Grécka polícia v prístavnom meste Solún už druhýkrát za uplynulé dva týždne uložila pokutu desiatkam zahraničných študentov výmenného programu Erasmus za porušenie pravidiel, ktoré úrady zaviedli v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Dovedna 52 mladých ľudí z Francúzska, Talianska, Holandska, Španielska a ďalších členských krajín Európskej únie musí zaplatiť pokuty v celkovej výške 15.600 eur.

Štátna televízia ERT informovala, že 23-ročná Španielka, v ktorej byte sa ilegálny večierok v utorok večer v centre mesta konal, musí zaplatiť pokutu 3000 eur. Súd jej tiež v stredu udelil trest šiestich mesiacov väzenia s podmienečným odkladom na tri roky, uviedla agentúra AP, podľa ktorej sa žena bránila tvrdením, že je v Grécku len mesiac a neuvedomila si, že tam platia lockdownové opatrenia.

Políciu upozornili susedia, ktorí sa sťažovali na hluk. Policajti vošli do bytu na základe príkazu na domovú prehliadku vydaného prokuratúrou, vzali účastníkov párty do väzby a uložili pokuty, dodala televízia.

Študenti obľúbeného výmenného programu EÚ sa údajne pokúšali ukryť v skriniach, na balkóne alebo pod posteľami.

K obdobnej situácii došlo v Solúne aj v polovici marca, keď skupina 14 študentov z Francúzska musela za usporiadanie ilegálneho večierku zaplatiť pokutu v celkovej výške 6900 eur.