Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zasiahla voči prevádzačom obvineným z týrania migrantov

Grécki policajti, archívne foto. Foto: TASR/AP

Členovia gangu sú okrem nelegálneho prevádzačstva obvinení z toho, že dvoch utečencov zamkli v kôlni a dožadovali sa peňazí od ich rodinných príslušníkov.

Atény 18. apríla (TASR) - Grécka polícia rozbila sieť prevádzačov migrantov, ktorej členovia sú obvinení z únosu a mučenia dvoch ľudí. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na grécke médiá.

Policajti zasahovali ešte v sobotu ráno v štyroch domoch v severogréckom meste Solún, pričom zadržali 13 cudzincov vo veku od 19 do 26 rokov. Nachádzal sa medzi nimi aj 20-ročný muž považovaný za vodcu celej skupiny.

Členovia gangu sú okrem nelegálneho prevádzačstva obvinení z toho, že dvoch utečencov - vo veku 16 a 21 rokov - zamkli v kôlni a dožadovali sa peňazí od ich rodinných príslušníkov. Jeden zo zadržiavaných migrantov tiež tvrdí, že sa ho jeden z prevádzačov pokúsil znásilniť, približuje AFP.

Policajti počas akcie zaistili žehličky a palice, ktorými pašeráci údajne týrali zadržaných migrantov. Polícia zároveň zhabala viacero mobilných telefónov, laptop, doklady totožnosti a päť vozidiel, ktoré pašeráci využívali na prepravu utečencov po území Grécka aj iných krajín.