Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Grécki žiaci sa vrátia do škôl začiatkom septembra

Na snímke dievčatko s dezinfekciou rúk na školskom batohu počas začiatku školského roka v nemeckom spolkovom štáte Hesensko vo Frankfurte nad Mohanom 17. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Vedenia škôl však budú musieť dbať na nosenie rúšok a časté umývanie rúk.

Atény 17. augusta (TASR) - Grécko začiatkom septembra otvorí školy prvýkrát od vypuknutia koronavírusovej pandémie. V pondelok o tom na základe informácií hovorcu vlády Steliosa Petsasa napísala agentúra AP.

Žiaci by si do školských lavíc mali opätovne zasadnúť 7. septembra - vedenia škôl však budú musieť dbať na nosenie rúšok, časté umývanie rúk a dodržiavanie dostatočných odstupov, kdekoľvek to len bude možné, zdôraznil hovorca.

Grécko za posledné týždne zaznamenalo nárast prípadov nákazy koronavírusom. Zo zrýchleného šírenia infekcie obviňujú tamojšie úrady nedodržiavanie nariadení o rozstupoch medzi ľuďmi v reštauráciách, baroch či na verejných zhromaždeniach.

Grécka vláda minulý týždeň nariadila zákaz nočnej prevádzky takýchto podnikov v niektorých najvyhľadávanejších dovolenkových destináciách. Novým ohniskom nákazy sa stali aj svadobné hostiny.

Od začiatku koronavírusovej pandémie v krajine zaznamenali podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa viac ako 7000 prípadov nákazy a 228 úmrtí.