Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zatkla troch mužov za streľbu na jahodovej farme

Ilustračné foto Foto: TASR

Streľba nasledovala po ostrej hádke medzi predákmi a približne 200 zamestnancami, ktorí požadovali nevyplatené mzdy za šesť mesiacov.

Atény 19. apríla (TASR) - Grécke úrady dnes zatkli troch predákov z jahodovej farmy, obvinených z postrelenia 28 bangladéšskych zberačov ovocia, protestujúcich proti meškajúcim mzdám.

Prípad šokoval Grécko a zdôraznil rasové napätie v krajine, zasiahnutej finančnými problémami. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Polícia vo vyhlásení uviedla, že tri osoby zatkla v juhogréckom meste Amaliada neďaleko dediny, kde v stredu 17. apríla došlo k streľbe.

Dvoch z troch Grékov vo veku 39 a 27 rokov zatkli v kancelárii ich právnika. Tretieho vo veku 21 rokov zastavili počas cestnej kontroly.

Všetkým trom zatknutým hrozia početné obvinenia z pokusu o vraždu.

Pri stredajšom útoku utrpelo strelné poranenia celkovo 28 bangladéšskych robotníkov, ale žiaden z nich nie je v ohrození života.

Polícia uviedla, že streľba nasledovala po ostrej hádke medzi predákmi a približne 200 zamestnancami, ktorí požadovali nevyplatené mzdy za šesť mesiacov.

Táto oblasť známa pestovaním jahôd sa v minulosti dostala do centra pozornosti kvôli viacerým problémom vrátane násilia voči migrantom.

Vlani polícia zatkla dvoch Grékov, ktorí zbili 30-ročného Egypťana, čiastočne ho vystrčili z auta a povláčili zhruba jeden kilometer.

V roku 2008 migranti pracujúci na tamojších farmách štrajkovali štyri dni - protestovali proti mzdám menším ako päť eur na deň a proti zlým životným podmienkam.