Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Koronavírus má 12 členov posádky výletnej lode v Grécku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na koronavírus bolo testovaných približne 150 z celkových 666 členov posádky, pričom pozitívne výsledky malo 12 z nich.

Atény 28. septembra (TASR) - Pozitívny test na koronavírus má 12 členov posádky výletnej lode, ktorá ako vôbec prvá svojho druhu zakotvila po tzv. lockdowne v Grécku. S odvolaním sa na vyjadrenie hovorkyne gréckej pobrežnej stráže aj cestovnej kancelárie, ktorá loď prevádzkuje, o tom v pondelok informovali agentúry AFP a DPA.

Loď Mein Schiff 6 s 922 pasažiermi na palube, plaviaca sa pod maltskou vlajkou a prevádzkovaná nemeckou cestovnou kanceláriou TUI, aktuálne kotví pri ostrove Milos v Egejskom mori.

Na koronavírus bolo testovaných približne 150 z celkových 666 členov posádky, pričom pozitívne výsledky malo 12 z nich.

"Ide o pomocný personál... na palube ich izolovali," uviedla hovorkyňa. Dodala, že momentálne pobrežná stráž i vedenie lode čakajú na ďalšie pokyny súvisiace s tým, kam má loď ďalej plávať.

Výletná loď vyplávala v nedeľu večer z prístavného mesta Iraklio na Kréte a smerovala do mesta Pireus neďaleko Atén. Pasažieri boli pred cestou podľa hovorkyne pobrežnej stráže úplne zdraví. Po pozitívnych testoch členov posádky nariadil kapitán lodi zakotviť pri ostrove Milos, kde čaká na ďalšie pokyny.

Mein Schiff 6 je prvou výletnou loďou, ktorá po uvoľnení epidemiologických opatrení zavedených v marci vplávala do gréckych vôd. Agentúra DPA uvádza, že pozitívne otestovaní členovia posádky sú izolovaní a príznaky ochorenia COVID-19 nevykazujú.