Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Lesný požiar na Kréte sa podarilo dostať pod kontrolu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V oblasti zasahovalo 110 hasičov a 33 kusov hasičskej techniky. Pomáhali im aj helikoptéry.

Atény 16. júla (TASR) - Lesný požiar, ktorý od piatku sužoval grécky ostrov Kréta, sa v sobotu podarilo dostať pod kontrolu. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Oheň zasiahol oblasť južne od prístavného mesta Rethymno, ktoré sa nachádza na severe ostrova. Grécki hasiči podľa svojich vyjadrení s plameňmi bojovali celú noc. V oblasti zasahovalo 110 hasičov a 33 kusov hasičskej techniky. Pomáhali im aj helikoptéry.

Obyvatelia šiestich dedín boli evakuovaní. Plamene sa dostali až do blízkosti osídlení; podľa miestnych úradov však nepoškodili žiadne domy.

Grécke ministerstvo pre klimatickú krízu a civilnú ochranu opätovne upozornilo na "veľmi vysoké riziko lesných požiarov" v piatich regiónoch krajiny. Toto varovanie druhého najvyššieho stupňa sa vzťahuje aj na región Atika, súčasťou ktorého je hlavné mesto Atény, a ostrovy Eubója, Kréta, Lesbos a Samos, píše DPA.

Lesné požiare zasiahli aj ďalšie európske krajiny v oblasti Stredozemného mora, píše na svojej webovej stránke stanica BBC. Hasiči bojujú s plameňmi v Portugalsku, Španielsku a v juhozápadnej časti Francúzska.