Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Grécku loď s pasažiermi s koronavírusom umiestnili do karantény

Na snímke cestujúci výletnej lode Zaandam, ktorá kotví v Panama City 27. marca 2020. Štyria pasažieri zomreli na palube výletnej lode pri pobreží Panamy, na palube ktorej sa vyskytla nákaza koronavírusom SARS-CoV-2. Loď menom Zaandam patriaca spoločnosti Holland America Line s 1800 pasažiermi na palube sa nachádza v teritoriálnych vodách Panamy. Viacero krajín jej nepovolilo zakotviť na svojom pobreží z dôvodu obáv z nákazy koronavírusom. Foto: TASR/AP

Grécko má v súčasnosti 1212 oficiálne potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 47 osôb na následky ochorenia zomrelo.

Atény 1. apríla (TASR) - Grécku výletnú loď umiestnili do karantény v prístave Pireus po tom, ako malo približne 20 pasažierov pozitívny test na koronavírus. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Trajekt Eleftherios Venizelos, ktorý sa plavil z Turecka do Španielska, zakotvil 22. marca v prístave Pireus ležiacom približne 12 kilometrov juhozápadne od Atén. Trajekt patrí gréckej spoločnosti ANEK Lines.

Loď podľa polície nemohla pokračovať v plavbe do Španielska z dôvodu "vážnej situácie" v tejto krajine, ktorá je spôsobená pandémiou koronavírusu.

Približne 20 ľudí na palube trajektu malo pozitívne testy na prítomnosť ochorenia COVID-19, ktoré je koronavírusom spôsobené, a loď tak musí zostať v prístave Pireus.

Len 33 z celkového počtu 383 pasažierov na palube sú grécki občania. Oznámila to pobrežná stráž, ktorá však národnosť zvyšných pasažierov nezverejnila.

Grécko má v súčasnosti 1212 oficiálne potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 47 osôb na následky ochorenia zomrelo.