Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Gréckeho ministra financií napadli anarchisti v centre Atén

Grécky minister financií Janis Varufakis prichádza na pôdu ministerstva financií v utorok 28. apríla 2015. Foto: TASR/AP

Varufakis povedal, že s manželkou bol v stredu večer v aténskej štvrti Exarcheia, ktorá je obľúbená medzi prívržencami extrémnej ľavice a anarchistami.

Atény 29. apríla (TASR) - Grécky minister financií Janis Varufakis dnes oznámil, že sa spolu so svojou manželkou stal terčom útoku anarchistov pri večeri v reštaurácii v centre hlavného mesta Atény, napísala agentúra AP.

Varufakis povedal, že s manželkou bol v stredu večer v aténskej štvrti Exarcheia, ktorá je obľúbená medzi prívržencami extrémnej ľavice a anarchistami. Podobná skupina vtrhla aj do reštaurácie.

Členovia skupiny mali zakryté tváre. Od ministra požadovali, aby opustil oblasť, a na dvojicu hádzali sklenené predmety. Ani minister, ani jeho manželka však neutrpeli zranenia.

Podľa ministra sa niektorí členovia skupiny výhražne pohli smerom k nemu, jeho manželka ho ale objala, takže sa k nemu nemohli dostať bez toho, aby najskôr neudreli ju.

Varufakis sa podľa vlastných slov so skupinou nakoniec porozprával pred reštauráciou a situácia sa upokojila.