Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Solúnčania upchávajú kanalizáciu prostriedkami proti koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tieto predmety môžu podľa úradu v kombinácii s tukmi a olejmi spôsobiť upchatie rúr v čerpacích staniciach a zaplaviť ich splaškami.

Solún 26. marca (TASR) – Miestne úrady v druhom najväčšom meste Grécka Solún vyhlásili, že obyvatelia mesta počas karanténnych opatrení upchávajú systém kanalizácie, keď splachujú ochranné prostriedky proti novému koronavírusu SARS-CoV-2. Včera o tom informovala tlačová agentúra AP.

"Radíme verejnosti, aby nesplachovala antiseptické utierky, jendorazové rukavice alebo dokonca rúška - teda produkty, ktoré sú používané na ochranu pred ochorením COVID-19," uviedol vo svojom vyhlásení miestny vodárenský úrad.

Tieto predmety môžu podľa úradu v kombinácii s tukmi a olejmi "spôsobiť upchatie rúr v čerpacích staniciach a zaplaviť ich splaškami" v čase, keď spoločnosť pracuje s bezpečnostným personálom na ochrane zdravia svojich zamestnancov.

Ako pripomína AP, potrubia v gréckych mestách sú úzke, a preto by sa v nich nemal splachovať ani toaletný papier. Ten by sa mal odhadzovať do špeciálnych košov. Ochorenie COVID-19 je spôsobované novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2.